Учасниками міжнародної ініціативи Union, яка впроваджується за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», є 16 українських сервісних та продуктових IT-компаній. Усі вони зацікавлені у виході на нові експортні ринки, що дозволить їм масштабувати свою діяльність, розширити коло партнерств та в довгостроковій перспективі створити сталий притік контрактів до альянсу IT-компаній. 

Під час першого етапу ініціативи, альянс визначив Фінляндію та Норвегію серед ключових ринків, у партнерстві з якими найбільше зацікавлені його учасники. Зараз триває другий етап, під час якого компанії беруть участь у серії В2В зустрічей з потенційними партнерами з Норвегії та Фінляндії. 

Розповідаємо детальніше про учасників ініціативи Union

Станом на початок грудня 2021 року, учасницями Union є 16 сервісних та продуктових українських IT-компаній. Це бізнеси, які мають офіси в Києві, а також компанії з 6 областей центральної та західної України. 56% компаній-учасниць походять з Ужгорода, Львова, Івано-Франківська, Дніпра та Запоріжжя. В той же час 44% компаній мають офіси в Києві. Більше половини учасників — це компанії з чисельністю співробітників від 20 до 100. 

Компанії-учасниці ініціативи Union: ALVA Commerce, bvblogic, Cleveroad, Computools, Cprime Studios, DataMix, InBase, Intetics, KindGeek, Mobimill, N‐iX, ОpenGeeksLab, RNC, Sovtes, Tocan Solutions, UDS Systems. 

Повну інформацію про діяльність компаній та їхню спеціалізацію ви знайдете на сторінці ініціативи. Всі вони працюють в провідних сферах індустрії: Е-commerce & Retail, Healthcare, Blockchain, Telecom, Finance, Agriculture тощо.

У 2022 році розпочнеться третій етап ініціативи. На учасників чекають подальші торгові активності та систематизація напрацьованої практики. Все це потрібно для того, щоб побудувати сталу платформу для довгострокової співпраці з компаніями Норвегії та Фінляндії на базі альянсу.

Нагадуємо, що ініціатива Union стартувала у вересні 2020 року і реалізується Асоціацією “IT Ukraine” за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Партнери — Державна установа «Офіс з розвитку підприємництва» та CIVITTA.