3 лютого відбулась презентація потенціалу та можливостей IT-ринку Німеччини для компаній-учасниць Першого українського експортного IT Альянсу, організованого за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

У заході взяли участь 20 компаній-учасниць Альянсу, організатори IT Ukraine Association, CIVITTA Україна та міжнародна консультантка Крістін Грумбах.

Розповідаємо, чому Німеччина є цікавою для українського IT:

  1. останні 5 років Німеччина тісно співпрацює з Україною в галузі IT, причому імпорт інформаційно-технологічних послуг майже в 2 рази більший за експорт: 6,48 проти 2,99 млрд дол;
  2. експорт інформаційно-технологічних послуг України до Німеччини становить 18% від загального обсягу експортованих послуг. І це вказує на високий потенціал для росту;
  3. Німецький ринок вцілому демонструє помірне зростання в 1,7% протягом 2010-1019 рр, чому сприяє активність в таких секторах, як телеком, IT-послуги та IT hardware.

Нагадуємо, що Перший український експортний IT Альянс розпочав свою роботу в 2020 році. Проєкт реалізується під брендом Union, його учасниками є 20 українських IT-компаній, які цього року планують вихід на нові експортні ринки. Наразі завершився перший етап проєкту — вивчення трьох потенційних ринків для експорту. За його результатами у 2021 році заплановано торговельні місії до Норвегії, Фінляндії та Німеччини.

Ініціатива реалізується Асоціацією «IT Ukraine» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Партнер ініціативи — Державна установа "Офіс з просування експорту України".