Учасниками альянсу стануть 15 українських компаній, які займаються ІТ-аутсорсингом або розробляють власні продукти. Вони зможуть дослідити потенційні експортні ринки, взяти участь в торговельних місіях, укласти договори з новими партнерами та заявити про себе на зовнішніх ринках. Ініціатива реалізується Асоціацією «IT Ukraine» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Український Експортний IT-альянс — це національна бізнес-платформа, яка пропонує своїм учасників масу переваг: 

  1. доступ до глибинного дослідження трьох ринків з урахуванням специфіки компаній Альянсу;
  2. аналіз торговельних можливостей в цих трьох країнах та рекомендації по виходу на локальний ринок;
  3. участь у двох торговельних місіях, що забезпечить учасників контактами та великою кількістю бізнес-знайомств;
  4. підтримку при підписанні контрактів;
  5. можливості у вигляді потенційних інвестицій у бізнес;
  6. просування компаній-учасниць Альянсу на міжнародних ринках. 

Ініціатива складається з трьох етапів:

  1. Аналітика: дослідження ринків
  2. Торговельні місії до потенційних ринків експорту
  3. Промо на іноземних ринках

Взяти участь у проєкті можна, заповнивши заявку до 10 вересня за посиланням: bit.ly/3lHOjx3. Участь в ініціативі є платною та залежить від величини компанії-учасниці Альянсу. Детальну пропозицію з вартістю участі організатори надішлють за запитом кожному потенційному учаснику. 

Ми маємо позитивний досвід організації торговельних місій до Норвегії, який продемонстрував бажання компаній зростати і виходити на нові ринки збуту. Радіємо, що маємо унікальну можливість консолідувати сили і разом з партнерами створити сприятливі умови для бізнесу, який прагне відкривати нові горизонти. В той час, як в Україні щороку зростає експортна виручка, мають відкриватися і нові можливості для IT-компаній. Для цього ми разом з партнерами і прагнемо створити унікальне бізнес-середовище, яке дозволить українському IT заявити про себе на нових ринках.